Informatie

Jeeh, jullie zijn in verwachting! Gefeliciteerd!

Pas geleden hadden jullie de zwangerschapstest in handen, een plusje of twee streepjes, het moment was daar: jullie zijn zwanger! Nu is de zwangerschap misschien al wat verder gevorderd, heb je controles gehad, begint de buik flink te groeien en is misschien zelfs het kamertje al klaar. En nu zijn jullie je aan het oriënteren om de bevalling te laten fotograferen. Om één van de mooiste dagen van je leven voor altijd vast te laten leggen.

Wie maakt de foto’s?

Vaak wordt erover gesproken dat de aanstaande papa of de verpleging foto’s maakt, maar naast dat dit vaak ‘even snel foto’s tussendoor zijn’ (als er al tijd is voor het maken van foto’s) is het ook een moeilijke taak voor papa. Hij is namelijk ook je steun tijdens de bevalling, is ook overweldigd door de geboorte en wil hier uiteraard ook van genieten en op zich af laten komen. Als je een geboorte professioneel laat vastleggen en een geboortefotograaf inhuurt dan hoef je je geen zorgen te maken over het vastleggen van de geboorte en controles van jullie kleintje. En, belangrijker nog, dan staat je partner er ook op! Laten we ook zijn eerste reactie zien als jullie kleine uit je buik komt.

Wij leggen de geboorte op een mooie, rustige en discrete manier voor jullie vast en zorgen dat we zo onzichtbaar mogelijk zijn. Er worden geen geposeerde foto’s gemaakt dus je hoeft nooit ‘in de camera te lachen’. Het moment is zoals het is en vanaf een gepaste afstand leggen we dit vast.

Onschatbare waarde

Een geboortereportage kan ook mentaal van onschatbare waarde zijn. Naast dat het de mooiste dag zal zijn, is het ook een overweldigende ervaring. Soms kan het lastig zijn later de volledige bevalling terug te halen, je hebt vaak gaten in je geheugen. En ook al weet je nog exact hoe het voelde om je baby voor het eerst vast te houden, weet je ook nog hoe gerimpeld of vol huidsmeer je baby was? Foto’s vullen de gaten in je herinneringen op. Het geeft je een tastbare herinnering van deze mooie dag.

De papa’s

Soms horen we van de mama’s terug dat hun partner meer moeite heeft met een ‘vreemde’ erbij. Die reactie is logisch. Als mama heb je het erg druk op dat moment, je bent met iedere vezel in je lijf bezig om een kind op de wereld te zetten. Jij hebt geen notie van ons. Je hoort de eerste klik van de camera, maar daarna verdwijn je weer in je bubbel van het geboorteproces. Bij papa is dat anders: hij is veel meer bewust van het feit dat er foto’s gemaakt worden en dat er iemand extra meeloopt. Maar papa’s: “Doe maar gewoon alsof we er niet zijn. Je hoeft je nooit opgelaten te voelen of het gevoel te moeten hebben dat je moet praten. De fotograaf is er niet ‘voor de gezelligheid’, je hoeft niet je verplicht te voelen om te praten over ‘het weer’, compleet negeren is ook niet erg – wij zijn er om jullie bevalling vast te leggen. En natuurlijk praten we wel terug, maar we zullen niet het gesprek starten omdat onze taak is ‘onzichtbaar’ te zijn. En naderhand hoor ik vaak terug: “Ik heb je gezien en vond het in het begin ‘gek’, maar vond het al snel ‘normaal’”.

Kennismakingsgesprek

Na het lezen van alle informatie hebben jullie wellicht nog vragen? Of misschien wil je nog wat meer van ons werk zien? Een gemaakt album in het echt zien? Daar is een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek voor!

Maar naast het verstrekken van info en het beantwoorden van vragen heeft een kennismakingsgesprek een nog veel belangrijker doel. Namelijk: kijken of het klikt! Dat is het allerbelangrijkste want als het niet klikt van voel je je niet op je gemak. Iets wat voor een vlotte bevalling wel nodig is, want je moet je kunnen ontspannen zodat de weeën hun werk kunnen doen. En dan kun je je emoties niet de vrije loop laten. Terwijl die emoties juist het mooiste zijn om vast te leggen. 

Wanneer plannen we het kennismakingsgesprek? Het fijnste is rond de 20 weken. Maar ben je nu 36 weken en twijfel je ineens of je toch een geboortereportage wilt? Schroom dan zeker niet om te vragen naar de mogelijkheden!

Standby staan

Wist je dat wij al vanaf 37 weken standby voor je staan? Dat wil zeggen dat wij 24u per dag, 7 dagen in de week te bereiken zijn op ons telefoonnummer. Dit geldt ook voor feestdagen / weekend of in het holst van de nacht als praktisch heel Nederland op één oor ligt. 

En mocht de bevalling nu eerder starten dan 37 weken? Altijd bellen! We zijn met twee fotografen, dus de kans dat één van ons twee kan is heel groot. We doen dan meer dan ons best om ook dan aanwezig te zijn voor de geboorte van jullie kleintje!

Werkwijze van 2 fotografen

Het Pic-a-Boo-team bestaat uit twee personen: Pauline en Patricia. Komen er dan twee fotografen de bevalling vastleggen? Nee dat niet. Weten we van te voren wie we krijgen? Nee dat ook niet. 

We gaan het uitleggen!

Pic-a-Boo neemt iedere maand maximaal zo’n vier bevallingen aan. Deze zijn gestart met een kennismakingsgesprek. Bij dit gesprek komen we samen langs. Zo hebben jullie ons beide gezien. Je boekt als klant Pic-a-Boo als je geboortefotograaf en daar komt de factuur ook vandaan. 

Zodra de stand-by tijd in gaat, vanaf 37 weken, heb je één telefoonnummer waarnaar je belt zodra het begonnen is. En degene die dan ‘dienst’ heeft, neemt de telefoon aan en legt jullie bevalling vast. Net als bij de verloskundige! 

Van klanten waarbij één van ons al bij een eerdere bevalling is geweest, krijgen we de vraag of het mogelijk is dat diegene wederom deze bevalling vastlegt. Hiervoor hebben we afgesproken dat we daar dan onze uiterste best voor doen. Naast dat we dit vanuit de papa’s en mama’s heel goed begrijpen, vinden we het zelf ook heel bijzonder weer bij jullie te mogen zijn!